טיפים לארגון וסידור שידת ההחתלה
בתור אמא חדשה, או אמא לעתיד יש לך המון חששות מהלא נודע, אנסה לתת קצת טיפיםמהניסיון שלי לארגון וסידור שידת ההחתלה בצורה אידיאלית, ומה בעצם צריך בכלל?
נתחיל מהשאלה – למה זה חשוב בכלל? והאם משתמשים בשידת ההחתלה בכלל? אז התשובה היא כן! הגדול שלי כבר עבר את גיל שנתיים וכשאנחנו בבית אנחנו מחתלים אותו רק בשידת ההחתלה, זה פשוט הכי נוח וגם הכי טוב לגב שלכם.
שידת ההחתלה, מעבר להיותה רהיט עיצובי מרכזי בחדר התינוק ממלאת תפקיד פונקציונלי ארוך טווח ולכן סידור וארגון נוח ויעיל של שידת ההחתלה יעשה את החיים שלך הרבה הרבה יותר קלים ונוחים וידאג לכך שכל מה שתזדקקי לו יהיה במרחק השגה, כי את לא יכולה להשאיר את התינוק ללא השגחה גם לא שניה.
כאשר כל הדברים מרוכזים, ולכל פריט יש מקום ייעודי, גם קל לשמור על הסדר וגם קל לאתר כל דבר שנזדקק לו.
הדגשים שלי בתהליך ארגון שידת ההחתלה:
- נגישות
- נוחות
- בטיחות
עיצוב זה חשוב ועושה לנו נעים וחמים בלב, אבל זה צריך לבוא יד ביד עם בטיחות ונוחות.
משטח ההחתלה
משטח החתלה הוא לא רק פונקציונאלי; קיימים היום בשוק משטחי החתלה מעוצבים וסופר שיקיים שישתלבו וישלימו את עיצוב החדר.
העדיפו משטח החתלה בניצב ולא לרוחב – רב שידות ההחתלה הן בעומק של 60 ס״מ ותגלו שממש תוך מעט זמן תצטרכו לעבור לחתל את התינוק כשהוא שוכב לרוחב, כי הוא פשוט ארוך מדי, וזה משמעותית פחות נוח. אפשר לקנות משטחים מעץ שמאריכים את שידת ההחתלה ואפשר למקם בהם משטח החתלה לאורך ולא לרוחב השידה.
טיפ נוסף: תמיד שימו משטח החתלה חד פעמי על המשטח – מגן על המשטח מפשלות (ויהיו כאלה…) ובכלל הרבה יותר הגייני. החליפו אותו בכל פעם שהוא מתלכלך.
תאורה
כדאי לדאוג למנורת לילה קטנה על שידת ההחתלה, עדיף כזו עם דימר כדי שתוכלו לשלוט בעוצמת התאורה. ככה, כשתחליפו חיתול בלילה לא תצטרכו לפתוח את האור בחדר ואולי התינוק אפילו לא יתעורר בתהליך… תאורת לילה תשמש אתכם גם בתהליך ההשכבה של התינוקות כשאתם רוצים אור יותר רך שעוזר להכניס את התינוק לאווירת לילה ושינה.
תעסוקה
מרב התינוקות לא אוהבים שמחליפים להם חיתול ומהרגע שהתינוק נהיה יותר אקטיבי הוא גם יותר ישתולל, מה שמאוד יקשה עליכם לסיים את ההחתלה. דאגו לנגישות של איזשהוא משחק קטן שתוכלו להגיש לתינוק בזמן ההחתלה, שיעסיק אותו ויאפשר לכם לסיים את ההחתלה מהר, או אפילו מובייל שתלוי מהקיר וירתק את הקטנטן.
ארגון שידת ההחתלה
בסידור שידת ההתחלה אני מחלקת את כל המוצרים שאני זקוקה להם לנגישות גבוהה ונגישות נמוכה – המוצרים שאנו זקוקים להם בנגישות גבוהה בעת ההחתלה כדאי שיהיו על השידה עצמה, ועדיף לסדר בקופסא ייעודית על גבי השידה.
מוצרים בנגישות נמוכה יותר נשים במגירה הראשונה, כך שעדיין יהיו נגישים בקלות אבל יהיו מוסתרים בשידה, ולא יעמיסו על החדר.
על השידה (בקופסאות)
זו ההמלצה שלי לארגון וסידור אופטימלי של שידת ההתחלה כך שכל מה שתזדקקו לו יהיה נגיש – מחטא ידיים, משחת החתלה, שקיות זבל קטנות (לעיטוף חיתולים מלוכלכים, ויטמין די/ברזל/תרופות אחרות וגם אקמולי/נורופן/נובימול (אוהבת שיש לי גם נרות וגם סירופ)), מדחום, מגבוני עיניים סטריליים, מקלות אזניים+אלכוהול (חשוב מאוד בתקופה הראשונית עד שנופל הטבור וגם לאחריה לחיטוי של המדחום לאחר שימוש), לבנים אחרי ברית מילה תוסיפו גם שמן שקדים+צמר גפן.
טיפ מנצח שתודו לי עליו – הכינו קופסא ייעודיות למוצצים ואחת לסרטים לשיער/גומיות/סיכות. אלו דברים קטנים שנוטים להאבד ברגע שאין להם מקום מוגדר, וכשתחפשו מוצץ ב-3 בלילה כי התינוק הפיל את שלו מאחורי המיטה זה סופר נוח שיש מאיפה לשלוף בקלות.
מגירה ראשונה
חיתולים, מגבונים (לפני תחילת כל החתלה אני מוציאה חיתול ואת חבילת המגבונים), משטחי החתלה חד פעמיים, טטרות, קוצץ ציפורניים או מספריים. ממליצה להעזר בקופסאות חלוקה פנימיות כדי שיהיה קל יותר להתמצא ולאתר פריטים בקלות.
מגירה שנייה+שלישית: בגדים
בשאר המגירות בשידה סדרו את בגדי התינוק, העזרו בקופסאות חלוקה פנימיות כדי להפריד בין בגדי הגוף, חולצות ומכנסיים. עוד על ארגון בגדי התינוק ושיטת הקיפול הייחודית של קונמארי תוכלו למצוא בפוסט ייעודי בבלוג של רומז.
ליד השידה
סל כביסה – דאגו לסל כביסה צמוד לשידת ההחתלה לסדר ונוחות מירביים. לכל ילד אצלי יש סל משלו בחדר ואני אוהבת לכבס לכל אחד בנפרד.